Otro Elements Care TEAM

"Practice what you preach..."

Drie bevriende artsen, één missie.

 

Raymond Landgraaf (huisarts), Elkana Waarsenburg (huisarts) en Rogier Hoenders (psychiater) bundelden in 2015 de krachten en organiseerden samen hun eerste back-to-basic huisartsen nascholing in de Italiaanse Alpen. Een gezonde levensstijl; voeding, ontspanning, slaap, beweging en zingeving: dat zijn de belangrijkste thema's. Onderwerpen die heel belangrijk zijn in het werk van (huis)artsen, maar vaak onderbelicht blijven tijdens de medische studie en nascholingen.

 

Inmiddels zijn de medische geaccrediteerde nascholingen van OTRO Elements Care door meer dan 100 huisartsen gevolgd.  Tevens is in 2018 -in samenwerking met het AMC- een succesvolle nascholing over lijfstijl en burn out georganiseerd voor internisten en huisartsen. In 2019 zal een nieuwe nascholing van start gaan; Otro 2.0. Dit wordt een verdieping van Otro 1.0. Alleen diegenen die eerder hebben deelgenomen aan de eerste nascholing kunnen zich hiervoor opgeven. 

 

OTRO Elements Care Foundation is al sinds 2015 actief, maar officieel opgericht op 24 januari 2018.

Bestuursleden

  • Drs. Raymond Landgraaf: huisarts en arts bergreddingsteam Alagna

  • Drs. Elkana Waarsenburg: huisarts, kaderarts palliatieve zorg & stervensbegeleiding 

  • Dr. Rogier Hoenders: psychiater, manager inhoudelijke zaken en senior onderzoeker bij centrum integrale psychiatrie (CIP) en waarnemend opleider psychiatrie van Lentis. Tevens voorzitter van het consortium integrale zorg en gezondheid (CIZG) 

  • Drs. Blanca van den Brand: psycholoog, schrijfster en relatietherapeut  

OTRO Elements Care is continu in beweging met de ontwikkeling van nieuwe nascholingen, vinden van nieuwe locaties, maar ook met het aantrekken van inspirerende sprekers. We zijn vereerd met de inhoudelijke bijdragen van Prof. Max Nieuwdorp (internist-endocrinoloog bij het AMC), dr. Remko Kuipers (cardioloog in opleiding) en Prof. dr. Frits Muskiet (klinisch chemicus UMCG) aan onze nascholingen. 

Sprekers & teamleden

2019

Max

Nieuwdorp

 

Raymond

Landgraaf

 

Rogier

Hoenders

Frits

Muskiet

 

Elkana 

Waarsenburg

Frits Muskiet (68) is klinisch chemicus in het UMCG en hoogleraar Pathofysiologie en Klinische Chemische Analyse bij de RUG-Farmacie in Groningen.

 

Na zijn emeritaat in 2015 bleef hij actief. Hij heeft een brede interesse, waaronder leefstijl, voeding en Evolutionaire Geneeskunde.

 

Zijn motto is dat “Nothing in Medicine makes sense except in the light of Evolution”.

Max Nieuwdorp (41)  is internist-endocrinoloog bij het AMC in Amsterdam. 

Hij is momenteel hoofd

van het AMC/Vumc Diabetes Centrum en directeur van het laboratorium voor experimentele vasculaire geneeskunde aan

het AMC.

Hij is hoofdzakelijk geïnteresseerd in het microbioom, cellulaire en moluculaire geneeskunde.

Elkana Waarsenburg (42) is werkzaam als huisarts en gespecialiseerd in stervensbegeleiding en oncologie.  

 

Zij werkt met innovatieve perspectieven in de hedendaagse complexe gezondheidszorg. Samen met haar man, Rogier Hoenders, draagt zij een brede visie op geneeskunde uit. Het Tibetaans Boeddhisme is voor hen beiden een grote inspiratie bron. 

Elkana's professionele interesse:

Oncologie & stervensbegeleiding.

Raymond Landgraaf (40) is oprichter en begeleider van Otro Elements Expedities (www.otro-elements.it). Hij is gepassioneerd huisarts, acupuncturist en groots liefhebber van de bergen en arts bij het bergreddingsteam in Alagna.

Ray's professionele passies: leefstijl geneeskunde, overgewicht en SOLK.

Rogier Hoenders (46) is psychiater, manager inhoudelijke zaken en  senior onderzoeker bij centrum integrale psychiatrie (CIP) en waarnemend opleider psychiatrie van Lentis. Tevens voorzitter van het consortium integrale zorg en gezondheid (CIZG). Hij geeft regelmatig lezingen en workshops over leefstijl, zingeving en integrale psychiatrie in binnen- en buitenland. 

Rogier's professionele passies:

IM, integrale psychiatrie & leefstijl geneeskunde en zingeving.

Otro Elements Care

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle